Oligarcha marakodás tépi szét a környezetvédelmet

2013/12/06. - írta: CsibaKata

Orbán Viktor úgy tűnik, hogy már nem képes megfékezni saját oligarcháit, így azok némi zsebpénzért széttépik a magyar környezetvédelem maradékait is.

Money-vs.-Nature.jpegFolytatódhat a 2010 óta önálló tárca nélkül működő környezetvédelem ellehetetlenítése, ehhez Orbán Viktor hozzá nem értése miatt nyújt elnéző asszisztenciát. 

Állítólag a vízgazdálkodáshoz nem értő Belügyminisztériumhoz kerül a teljes vízügy. Uniós kötelezettség olyan vízügyi terveket készíteni Magyarországon, amely biztosítja a víztestek jó ökológiai állapotban való megőrzést. Hogy lehet komolyan venni egy olyan kabinettet, amely szerint rendőrök vagy katasztrófavédelmi vezetők meg tudják ítélni, hogy mi javítja vizeink minőségét és mi teszi azt tönkre? Ezen feladatok ellátásához uniós pénzek is társulnak, amelyért romboló harc indult a minisztériumok között. Ugyancsak agyrém, hogy felmerülhet, hogy a KIM jogászai zéró szaktudással környezetgazdálkodás ügyéért szakmai felelősséget vállaljanak. "Jogászokat a műtőbe is" az új trend, hiszen nemrég derül égből egy ismeretlen kecskeméti jogászt neveztek ki a Bükki Nemzeti Park élére. Ő még mindig Kecskemétről rohangál át Egerbe, mert nem sikerült a védendő országrészbe kötöznie.

Szakmailag indokolhatatlan a környezetvédelmi ügyek inkompetens minisztériumokhoz rendelése, így több mint gyanús, hogy az új felelősök, illetve a mögöttük álló érdekcsoportok a 2014-20 között lehívható EU-s forrásokra szeretnének már jó előre rátenyerelni.

A fideszes érdekcsoportok ketrecharcának legújabb áldozata a korábban európai szinten is méltán elismert magyar környezetpolitika lehet. A kormány az ökológiai szempontokat megalázó és cinikus módon rendeli alá belső hatalmi viszonyainak. Felelőtlen és alkalmatlan, mert gyermekeink biztonságos jövőjét sodorja komoly veszélybe. Az unokáink ezt nem fogják nektek elfelejteni!

Címkék: green
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csibakatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr475678432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása